Vakantie ervaringen
Mieke en Leo

Roquebrune-sur-Argens

Camping Domaine de la Bergerie

Periode: mei/juni 2010
Entree Domaine de la Bergerie Onze plek op de camping Ondanks het feit dat we deze camping in 2009 een paar dagen bezochten (niet op onze site geplaatst) en er niet geheel van overtuigd waren dat het toch wel eens een fijne camping zou kunnen zijn hebben we het nogmaals geprobeerd. Vorig jaar kozen we duidelijk voor een, voor ons, verkeerde plek. Dit keer hebben we wat meer aandacht besteed aan de keuze van de kampeerplaats. Niet te dicht bij de weg, dat was voor ons duidelijk. Het pakte erg goed uit.

Zwemparadijs van Domaine de la Bergerie Van de glijbaan kan ook De camping is aangesloten bij de Camping Card van ACSI en in het voor- en naseizoen krijg je voor € 15,- echt heel veel. Het zwemparadijs, daar hadden we vorig jaar al van genoten en dat was nu weer precies hetzelfde. In één woord geweldig ondanks dat het vierkante 'banen bad' nog niet geopend was. Binnen zwemmen kon natuurlijk ook, of in het 'bubbelbad' maar daar was het weer te mooi voor. Let wel, de regels binnen het zwemparadijs schijnen in het hoogseizoen iets anders te zijn maar daar kunnen wij niet over oordelen. Nu kon je je eigen stoel meenemen indien er niet voldoende ligstoelen beschikbaar waren maar dat zou bijvoorbeeld niet meer zijn toegestaan in het hoogseizoen. Van de fitness ruimte kan ook gebruik gemaakt worden evenals van de tennisbanen. Deze zijn, in ieder geval in het voorseizoen, Tennisbanen zijn ook al beschikbaar Midgetgolf voor de liefhebbers gratis toegankelijk. Ook het gebruik maken van WIFI was dit jaar gratis en daar hebben we veelvuldig gebruik van gemaakt. De overige sportfaciliteiten bevinden zich voor het zwem-complex. De midgetgolf is bij de ingang van de camping gesitueerd. Het sanitair op de camping is meer dan uitstekend met eveneens voldoende ruimte voor de was en afwas. De bovengelegen supermarkt biedt echt alles wat noodzakelijk is. In het bovenliggende restaurant kan gegeten worden als de zin in de 'koksmuts' er even niet is. Op het 'Domaine' is veel huur-accommodatie aanwezig. Deze liggen allemaal aan de linkerkant van het domein. Aan die kant bevindt zich ook een uitgang naar een mooi wandelgebied. Vanaf de camping kan ook uitstekend gefietst worden naar de kust bij St.-Rafaël en Fréjus of naar Roquebrune waar op vrijdagmorgen een Provençaalse markt is. Het binnenland kent veel authentieke dorpjes die een bezoek zeker waard zijn zoals: Tour-Tour, Callas, Bargemon, Fayence en de Abdij van Thoronet.

Wandelen vanaf het park Op de fiets naar St.-Rafaël Er komen veel Nederlanders op de camping en dat is ook wel te begrijpen. Bij de receptie is daarop ingespeeld met een Nederlandstalige dame. Altijd gemakkelijk want voor velen gaat de Franse taal nog vaak 'met horten en stoten'. We hebben 14 heerlijke dagen gehad op Domaine de la Bergerie met een stralend blauwe lucht en een paar dagen Mistral. We vertrokken op 3 juni. Veertien dagen later is het gebied getroffen door de natuurelementen. Geen vuur dit keer maar enorme overstromingen. We hopen dat La Bergerie er genadig van af is gekomen want het is, zeker in het voorseizoen, een bijzonder prettige camping.