Vakantie ervaringen
Mieke en Leo

Attuech / Anduze / Languedoc-Roussillon / Gard

Camping Le Fief d'Anduze

Periode: juni 2015
De aanleiding dat wij in juni 2015 neerstreken op Camping Le Fief waren de goede beoordelingen op diverse meningen sites. Met op korte afstand een golfbaan leek ons dit de ideale plek voor het laatste deel van onze zomervakantie. De camping wordt geleid door de familie Dahan. Twee broers, Michael en Sylvan en hun echtgenotes Carine en Nathalie hebben twee jaar geleden deze camping overgenomen en zijn aan de slag gegaan. Volgens diverse meningen die we lazen voel je je hier vanaf het moment van binnenkomst helemaal thuis en dat klopt helemaal. Gastvrijheid staat hier hoog in het vaandel. Dat merk je als Michael direct langskomt om te kijken of alles in orde is op je camping-plaats of assisteert bij het aansluiten van de stroom. Een eventueel probleem is hier al snel verholpen.

De plaatsen zijn ruim en bieden voldoende schaduw. Het sanitair is weliswaar wat verouderd maar altijd schoon en alles werkt uitstekend. Niets op aan te merken. Ja, het water bij de afwas-plaats zou iets warmer mogen. Het sanitair is ook geschikt voor minder validen. Carine en Nathalie zorgen twee maal per dag dat het sanitair kraak helder is. Daarbij worden , bij de laatste avond ronde over de camping die Michael en/of Sylvan ieder avond doen, de toiletten nogmaals gecontroleerd. Wij hebben dat niet eerder meegemaakt. Regen en onweer: de heren fietsen in regenpakken over de camping of er ergens problemen zijn. Gewoon super en zeer zorgzaam. De positiviteit spat er bij deze familie van af.

Het zwem complex wordt gerund door Sylvan en dat gebeurt met uiterste precisie. Het is er prima vertoeven met het restaurant met bar terzijde. In het restaurant wordt regelmatig een soort 'eet-festijn' georganiseerd. Bijvoorbeeld onbeperkt spare-ribs of mosselen eten. Later op de avond gaan de beentjes ook nog van de vloer. Een groot terrein voorziet in opblaas kastelen, trampoline, een speeltuin en een boules-baan. Wie van vissen houdt komt hier ook goed aan zijn of haar trekken. Tussen de camping en de rivier de Gardon ligt een schitterend meer waar bijzonder veel vis soorten in rondzwemmen. Een wandelroute loopt rond het meer tot bij de Gardon die in de maand juni rustig voort kabbelt maar ook woeste momenten kent, voornamelijk in de late nazomer.

Camping Le Fief ligt dichtbij het toeristische stadje Anduze met gezellige straatjes en markt op donderdag. Het stoomtreintje van Anduze naar St.-Jean-du-Gard is bijzonder leuk om te doen. Onderweg kan eventueel uitgestapt worden bij het ongelooflijk mooie Bambouseraie maar met een apart bezoek kun je langer en rustiger genieten van dit prachtige complex. Ook de Grotten van Trabuc zijn erg fraai. Wie liever een golfballetje slaat kan op 6 km afstand terecht bij Golf Club Ribaute bij het plaatsje Ribaute les Tavernes. Het gebied is prachtig en biedt veel. Dat kunnen we beslist ook zeggen van Camping Le Fief. Wij hebben genoten van de camping, het mooie weer maar vooral van de gastvrijheid die Michael, Carine, Sylvan en Nathalie hun gasten bieden. De camping is aangesloten bij ACSI.