Vakantie ervaringen
Mieke en Leo

Portiragnes-Plage

Camping Les Sablons

Periode: mei 2011 / mei 2012/ mei/juni 2014
De meeste kans op blauwe en zonovergoten luchten heb je doorgaans aan de kust. Camping Les Sablons in Portiragnes-Plage ligt pal aan een breed stuk strand van de Middellandse zee. In mei 2011 hebben we 2 weken op deze camping vertoefd. In 2012 en 2014 zochten we wederom hier de zon op alhoewel de wind hier aardig te keer kan gaan. De camping is aangesloten bij de ACSI-camping card en wat dat betreft krijg je hier echt waar voor je geld. Van alle voorzieningen die de camping biedt kan ook in het voorseizoen gebruik worden gemaakt.

De 3 zwembaden bijvoorbeeld zijn verwarmd tot een verrukkelijke watertemperatuur van 26 graden. Van de inspirerende glijbanen wordt in deze periode ook door volwassenen graag gebruik gemaakt. Je even weer kind voelen zoals vroeger. Dat doen we toch maar niet in de leuke speeltuin die direct naast het zwem-complex ligt. De 2 tennisbanen zijn in het voorseizoen gratis beschikbaar. Inschrijven voor een uurtje tennis kan bij het animatie-team. Super! Nog even tafeltennissen? Er zijn meer dan voldoende tafels beschikbaar naast de tennisbanen. Voor de fervente internetter is Wifi, tegen betaling, mogelijk op de gehele camping. Het animatie-team is hier iedere dag bezig om het de gasten naar de zin te maken. Dat doet zeker ook de 'Boulangerie' die volgens zeggen het beste stokbrood van de regio verkoopt. De aanwezige supermarkt biedt weliswaar meer dan voldoende om de maag te vullen maar wie graag bij een immens grote supermarkt koopt, er zijn er meer dan voldoende in de directe omgeving. Badpak, zwembroek of slippers vergeten? Al deze artikelen zijn in de 'beach-shop' te koop. Wie graag een krant van 'thuis' koopt kan terecht bij de winkel voor boeken, kaarten, enz. Geen zin om te koken? Schuif dan aan in het aanwezige restaurant of haal daar een lekker pizza. Portiragnes-Plage zelf is in de maand mei nog in een soort van winterslaap en geeft nog niet echt dat vakantiegevoel dat bij een badplaats hoort.

Camping Les Sablons behoort beslist tot de grotere campings. Veel van de oorspronkelijke kampeer-plekken hebben plaats moeten maken voor de oprukkende stacaravans en huisjes. Ook hier gaan ze met de vraag van de vakantieganger mee. In het hoogseizoen zal dat misschien een beetje een 'vol' gevoel geven. Toch zijn er nog voldoende mooie plaatsen beschikbaar voor kampeerders met een tent, caravan of camper. Aangezien het nog erg rustig was op het moment van onze aankomst konden we kiezen voor een geweldig mooie plek op 15 meter van de doorgang naar het strand. Wel hebben we behoorlijk last gehad van muggen die zich hier wel erg prettig voelen, mede vanwege het meertje naast de camping. Bij een plaatselijke drogist gelijk 'Apaisyl-gel' kopen is aan te raden. Wij hoorden dat net te laat. Veel krabben dus. Het sanitair vonden wij uitstekend. Niets op aan te merken ondanks de berichten die we lazen op meningen-sites.Camping Les Sablons was voor ons in de maanden mei en juni perfect. In de omgeving is veel te zien en te beleven. Het fietspad langs het Canal-du-Midi bijvoorbeeld loopt op 400 meter van de camping. De 9 sluizen van Fonséranes bij Béziers zijn zo wel heel gemakkelijk te bereiken en erg leuk om te zien. Het achterland is echt prachtig en biedt heel veel elementen om te onderzoeken. Veel van de door ons gemaakte tochten zijn te zien of te lezen op ons site. Veel plezier op Camping Les Sablons. Aanpassing periode: 2014
We willen toch een kleine opmerking maken ten opzichte van het nieuwe beleid dat de camping blijkbaar voert. Bij aankomst was er geen aandacht voor ons als nieuwe gast na een lange reis. We kregen eerst 2 plaatsen om te bekijken, bij navraag bleken er toch meer plaatsen vrij te zijn. Op de vraag hoelang we wilden blijven gaven wij aan, maximaal 2 weken, waarop we meteen een rekening kregen met de vraag of we gelijk wilden betalen of bij vertrek. Dat vinden wij niet correct. Zonder reservering betaal je doorgaans een dag voor je vertrek. Wees daarop dus bedacht. Ook de Wifi, die dit jaar overigens uitstekend was, is behoorlijk prijzig geworden. Voor een week kost het je 22 Euro, 33 voor 2 weken en 40 voor een maand. Wel bestaat er de mogelijkheid om bij de bar gebruik te maken van 1 uur gratis wifi per dag.
Verder is de camping nog steeds heerlijk om te verblijven.