Vakantie ervaringen
Mieke en Leo

Saint-Aignan / Dept. Centre (37 Indre-et-Loire)

Camping des Cochards

Periode: september 2012
Om in de maand september in de Loire streek een camping te vinden valt niet mee. We kwamen terecht op Camping des Cochards in St.-Aignan. Deze camping is geopend tot 15 oktober. Na een uiterst vriendelijke ontvangst zijn we op het terrein gaan zoeken naar de ultieme plek. Ruimte genoeg in deze periode maar de plaatsen met zicht op de rivier de Cher zijn ook in de maand september uiterst favoriet. De camping ligt in een bos met ruime plaatsen, echter zonder afscheiding. Mobil-homes en huurtenten liggen verspreid over de camping met voldoende ruimte er om heen. We konden gebruik maken van 2 van de 3 aanwezige sanitair-blokken. Deze werden iedere dag uitstekend schoongemaakt evenals de afwasplaatsen en het zwembad, dat voor deze camping wel wat aan de kleine kant is. In de zomermaanden kan in een gedeelte van de rivier eveneens gezwommen worden.

Naast een klein winkeltje voor de vergeten boodschappen is ook een restaurant aanwezig maar dat is vanaf de maand september gesloten. Restaurants liggen wel op loopafstand, te bereiken via een wandelpad langs de rivier. Brood-service was een aangenaam gegeven, we hoefden 's morgens niet zelf naar de bakker. De attributen voor de sportieveling onder kampeerders waren duidelijk toe aan de winterperiode maar zullen in het voorjaar ongetwijfeld weer helemaal operationeel zijn. Beschikbaar zijn normaal een jeu de boules baan, skelters, speeltuintjes, mini-golf en een springkasteel. Tevens is een groot sportveld voorhanden aan de andere kant van het 'doodlopende' straatje waar de camping aan ligt. Direct naast de camping ligt een locatie waar boten gehuurd kunnen worden.

Saint Aignan is verrassend mooi plaatsje met een oud centrum, een mooie kerk en een bijzonder fraai kasteel. Daarvoor moeten wel 114 treden worden beklommen. Het kasteel zelf is niet toegankelijk voor publiek. Vergeet in de Collegiale kerk niet de crypte te bekijken. Er zijn, naast de crypte, hele bijzondere fresco's te zien. Er zijn in St.-Aignan 1 kleine en 2 grote supermarkten beschikbaar voor het doen van boodschappen.

De omgeving heeft op korte afstand veel te bieden aan (kastelen)cultuur. Op 3 kilometer afstand bevindt zich een bijzonder mooi dierenpark waar heel Frankrijk trots op mag zijn. Het ZooParc Beauval is beslist een aanraden, zelfs zonder kinderen. Toegangskaarten kunnen met korting bij de receptie worden gekocht en dat geldt ook voor een groot aantal kastelen en andere culturele uitstapjes. In het hoogseizoen worden veel activiteiten georganiseerd getuige de leuke foto's die we hebben gezien. Vanwege familiebezoek met onze 2 kleinkinderen zijn we uiteindelijk ruim 14 dagen op de camping gebleven. Het Château Valençay, met voor kinderen veel leuke 'doe' dingen, en de dierentuin waren die dagen een groot succes. De beschrijvingen en videobeelden van de tochten die we hebben gemaakt in de omgeving komen zo snel mogelijk op onze site. Ze zullen zeker de moeite waard zijn om te bekijken. Wij hebben het, met wisselende weersomstandigheden, uitstekend gehad op Camping des Cochards.